Låna för studier

Planerar du att studera? Då är det skönt att kunna ta ett studielån så att du helt och hållet kan fokusera på dina studier.

CSN-lån

Om du ska studera på Komvux, högskola, universitet, yrkesskola, ta körkort eller gå på en folkhögskola kan du ta studielån hos CSN. Du väljer mellan att bara ta bidrag eller både lån och bidrag. Räntan på lånen hos CSN är mycket fördelaktiga jämfört med andra banker och en utbildning är en investering. Tänk dock på att du inte kan plugga hur många år som helst, och att du bör skaffa en utbildning som sedan ger dig inkomst.

Studera

De flesta behöver ta CSN-lån när de ska studera. Då behöver du inte tänka på hyran, utan kan fokusera på dina studier. Det gör studietiden mycket roligare och mer avslappnad. Dock är det många studenter som väljer att jobba för att få råd att göra saker, som att resa, äga bil och hålla på med sin hobby. Om du jobbar är det viktigt att du har koll på hur mycket du får jobba utan att bli återbetalningsskyldig. Som student är du även berättigad till många studentrabatter. Du kan resa billigare, få bra mobilavtal och billigare försäkring.