Dra ner på företagets utgifter i tuffa tider

Med en lågkonjunktur i annalkande är det många företag som börjar se över sina kostnader. Det är givetvis klokt att göra kontinuerligt, men för den som ännu inte gjort det är det hög tid. Det du till varje pris vill undvika är att hamna i ett läge där du tvingas säga upp produktiv personal för att kunna ha råd med löpande kostnader. Se därför till att redan nu börja hitta andra områden att spara på för att frigöra kapital.

Se över kontorsytan

En bra början är att jobba med de stora kostnaderna i verksamheten. Där brukar kontorsplats vara en av de tyngre utgifterna. Om ni äger ert eget kontor kanske det går att hyra ut delar av det till andra företag. Om ni hyr plats är det värt att se om ni kan minska ytan för att bättre passa kostymen. Eller kanske till och med säga upp kontoret för att istället börja med coworking, att sitta på ett gemensamt kontor tillsammans med andra där ni bara betalar för de platser ni använder. Det är också ett bra ställe att träffa och lära känna andra företag. När ni hyr in er med coworking får ni möjlighet att lära känna både nya kunder och samarbetspartners.

Inventera de löpande kostnaderna

Hur många prenumerationer har ni och hur många system betalar ni för i onödan? De flesta företag har alldeles för många licenser och andra löpande kostnader, särskilt på IT-området. Genom att gå igenom dessa, gärna tillsammans med er revisor, brukar det finnas mycket pengar att spara. Med lite tur kan ni dessutom få pengar tillbaka om ni säger upp dem i förtid.

Undvik att ersätta personal

Ett klassiskt sätt att undvika att behöva säga upp personal är att under en period införa anställningsstopp. Det innebär att om någon säger upp sig eller går i pension så kommer denne inte ersättas med en nyanställd. Det här är, så länge ni ser till att de som är kvar inte blir överbelastade, ett mer humant sätt att minska kostnadskostymen. Inventera organisationen för att se vilka som det kanske inte finns ett lika stort behov av och se till att omskola dem där det finns möjlighet. Se också över de arbetsutgifter som utförs en normal vecka och se om det går att skala bort några av dem. Då helst de minst värdeskapande. På så sätt kan ni behålla samma produktivitet men med färre anställda.