Så får du bostadsrätten att öka i värde

En bostadsrätt är både en bra boendeform och en god investering. Det finns mycket du kan göra för att få din bostadsrätt att öka i värde. Det är ett smart sätt att arbeta på din framtida ekonomi.

Låt bostadsrättsföreningen skötas av proffsen

En bostadsrättsförening handlar om mer än bara rabatter på innergården och att samtala om olika slags problem. För att din bostad verkligen ska öka i värde måste både teknisk, juridisk och ekonomisk förvaltning skötas på ett professionellt sätt. Se det som ett företag och ta det på lika stort allvar som om det vore din egen ekonomi – för det är det ju egentligen. Det är många föreningar som överlåtit sin förvaltning till Nabo. Nabo är specialiserade på att ta hand om bostadsrättsföreningar och erbjuder även en helhetslösning av all skötsel. Gå in på Nabo och se hur de kan hjälpa er med den dagliga skötseln, och med både juridisk och ekonomisk förvaltning av er bostadsrättsförening.

Faran med illa skött ekonomisk förvaltning

Det finns faktiskt en reell fara med att inte sköta om bostadsrättsföreningen på ett professionellt sätt. I Malmö skötte inte styrelsen om bostadsrättsföreningens ekonomi på rätt sätt och det slutade med att den gick i konkurs. Den hamnade hos Kronofogden och bostadsrättsinnehavarna förlorade hela sin investering. Såvida inte du själv eller någon trovärdig person har mycket goda kunskaper inom ekonomi är det därför klokare att överlåta det till specialister. Ett enkelt sätt att få fastigheten att öka i värde.

Spara pengar på energisnål bostad och byggnad

Du kan spara mycket på att göra bostaden så energisnål som möjligt. Byt ut gamla fönster och balkongdörren. Det kan initialt kännas som en stor kostnad, men du kommer omgående minska din egen elräkning. Skönt när elpriserna går upp. Det är även klokt om ni inom bostadsrättsföreningen tillsammans med Nabo renoverar själva byggnaden för att den ska läcka mindre energi. Förutom att även se över möjligheten att sätta upp solceller förstås. Det är också smart att montera laddstolpar så att det är lättare för er boende att äga elbil. En investering både för nuet och framtiden.

Renovera bostaden

All renovering ger inte per automatik en värdeökning, men ju finare bostad du har, desto mer kan du sälja den för. Naturligtvis beror det också på läge och hur konjunkturer ser ut just då. Dock är det många som kommer på att fixa i ordning bostaden inför en försäljning, istället för att renovera den medan de själva bor där. Nytt badrum och kök är många villiga att betala mer för. Vår första upplevelse av en bostad påverkar oss mycket. Fräscht kök och badrum är sådant som kan få folk att vilja bjuda lite extra. Förutom att det är mycket trevligare för dig och din familj att bo i ett genomtänkt och fint hem.