Så reser du billigt utan mycket pengar

Att resa måste inte vara så dyrt. Det finns personer som bokstavligen gör långresor på ett år utan att vara miljonärer. Här kommer tipsen som hjälper dig att kunna resa oftare och länge.

Resa

Visst kostar det att resa, men med rätt kunskap kan du resa mycket utan att ha så mycket pengar. Förutom kunskap är din attityd också viktig. Om du måste bo på fem-stjärniga hotell för att det ska duga, kräver det en större plånbok. Men då kommer du också att missa mycket. Det roliga med att resa är att få upptäcka nya platser, träffa människor och göra nya upplevelser. Det behöver dessutom inte kosta skjortan. För att få mycket reseinspiration är det smart att läsa resemagasinet Vagabond som vänder sig till nyfikna resenärer som verkligen vill få uppleva mycket på semestern.

Res utanför säsong

När på året du reser påverkar priset en hel del. Det är dyrast att resa då barn har skollov; påsk, sportlov, höstlov, sommarlov och jullov. Det är då som barnfamiljer kan resa iväg. Om du inte har barn eller om barnen inte har börjat skolan är det smart att resa utanför säsong. Då kommer du att kunna bo bra till en mindre peng. Istället för att bara vara borta en vecka, kan du åka på semester i två veckor. Hösten och våren är också väldigt fina årstider att vandra i naturen eller njuta av Medelhavet. Om du vill bada är det klokt att åka på hösten då vattnet fortfarande är varmt.

Bo på vandrarhem och Airbnb

Köp biljetten på egen hand och boka boende på vandrarhem och Airbnb och du kommer att spara mycket pengar. Det är så resenärerna som är utomlands i flera månader gör. Ju längre du vill vara ute och resa, desto mer av själva planeringen och bokningen bör du göra själv.