Starta ett onlineföretag hemifrån

Ett smart sätt att börja tjäna mer pengar helt gratis är genom en online business. Du kan starta ditt onlineföretag redan idag, för att på sikt få en skön passiv inkomst.

Ett onlineföretag

Ett onlineföretag är ett företag som du driver online. Det kan vara alltifrån en blogg eller YouTubekanal till att du sköter sociala konton eller coachar folk över Zoom. Det finns mycket att välja mellan. Det som är bra med ett företag online är att du kan sätta igång redan idag och att du egentligen inte behöver ha pengar för att starta din business. Naturligtvis är det bra att ha en egen hemsida, men du kan börja med sociala medier, YouTube eller Etsy. Det första du behöver göra är att besluta dig för vilken produkt eller tjänst som du ska sälja. Låt oss säga att du vill starta en YouTubekanal om katter. Då är din produkt kattkunskap. Sedan behöver du besluta dig för hur du ska tjäna pengar. Om du har en kattkanal kan du tjäna pengar genom annonsintäkter på YouTube, sälja merchandise (t-shirt och muggar), en bok som du har skrivit eller så har du affiliatelänkar i informationsrutan. Naturligtvis kan du kombinera metoderna.

Företagsbiten

Pengar som du tjänar online är skattepliktiga. När du börjar tjäna pengar på din idé ska du söka om F-skattsedel på Skatteverkets hemsida så att du juridiskt sett är en företagare. Då får du också göra avdrag. Du behöver köpa en ny dator, filmkamera eller köpa annonser. Då använder du vinsten när du ska köpa saker och får göra avdrag för momsen. Det tar lång tid att bygga upp ett onlineföretag, men när du väl har fått det att rulla har du en egen liten kassako som ger dig passiv inkomst.