Ekonomi och likviditet

Den som driver företag behöver inte bara vara bra på den egentliga verksamheten utan det är också många andra delar som ingår i företagandet. Marknadsföring och sälj är förstås viktigt, utan kunder överlever inget företag särskilt länge, men minst lika viktigt är också det här med redovisning och ekonomi.

Bokföringshjälp och ekonomistyrning

Det är rätt vanligt att nystartade småföretagare, soloföretagare rentav själva försöker hålla koll på bokföring och redovisning. Visst finns det bra verktyg som går att använda men det krävs ändå kunskap om både debet och kredit för att det ska bli rätt. Att anlita hjälp med detta är därför ofta en ren besparing. Proffs på redovisning har ofta förslag på hur saker och ting kan förenklas, vilka möjligheter till avdrag som kan finnas och hur bokslutet ska upprättas på bästa sätt. De hjälper ofta också till med den löpande ekonomistyrningen och kundreskontra.

Obetalda fakturor

Om marknadsföringen fungerar som den ska så kommer den roligaste delen av företagandet som en följd av utförda uppdrag. Att skriva fakturor till kunder känns ofta som ett kvitto på att det faktiskt går bra. Kunder finns och de ska betala för de tjänster eller produkter de köpt. Så långt är allt gott och väl. Men vad händer om de inte betalar? Kan man tjata? Påminna? Lägga på ränta eller skicka till kronofogden? Frågorna kan bli många och någonstans finns också en liten oro att den där kunden kanske försvinner om det blir betalningsanmärkning och inkasso eller Men gör inte så, kontakta i stället Intrum så får du hjälp med de här knepiga bitarna. Intrum är proffs på att styra upp den här sortens problem för företag och kan göra det även om det bara gäller några enstaka fakturor per år.

Vänta inte

Ju längre man skjuter upp det där jobbiga med att försöka få kunden att betala desto svårare blir det. Om det inte kommer in några pengar så kommer företagets likviditet att påverkas ganska snabbt så det är verkligen inte läge att vara ”snäll” utan i stället ta tag i ärendet vänligt men bestämt. Ett korrekt och sakligt angreppssätt är bästa metoden för att få betalt. Detta är något Intrum på och det går att få hjälp med hela inkassoprocessen från början till slut. Du kan ägna din tid åt viktigare saker och låta proffs på inkasso göra det de är bäst på. Normalt ser Intrum till att fakturan blir betald och tar några procent av det fakturerade beloppet för denna tjänst. Det finns alltså mycket att vinna men inget att förlora på att anlita Intrum i stället för att själv försöka brottas med besvärliga kunder och obetalda fakturor.

När företaget växer

Ju fler kunder desto fler fakturor att följa upp. Det går att ta hjälp av Intrum för allt som rör fakturor och reskontrahantering för den företagare som vill få tid över till den egentliga verksamheten och känna sig trygg med att ekonomiflödena fungerar som de ska.